Kontroversi

Setengah tahun tak update blog ni.. Apa kes?? Hihihi… Memang malas.. Time nak upload gambar je, line buat hal… Ok tak alasan ni?? hikkssss
Ini memang baju kontroversi. Kenapa kontroversi?? Nak tau ke?? Tak nak kaaan.. OK… Layan gambar.  Raya Haji siap rasanya. Sekarang baru nak tunjuk 😀
.
.
Rama-rama di tepi dada untuk mengaburi ke’cacat’an yang tak disengajakan oleh tuan punya baju.
.
.
Berlubang terkena seterika. Bahaya wooo!! Lain kali masa nak seterika, tengok betul-betul ya kawan-kawan. (sila abaikan baju yang berkedut 5 ribu tu ya :D)
Bahagian dada
Tangan.
Full baju.
K.. siap PUBLISH
.
.
Tunggu baju yang lain pula.. 😀

7 Comments

Aunties……..

Baju my aunties….
Not really siap… Lepas raya ni kena tambah lagi.. hikkssss
.
.
Baju kebaya….. kain tissue I guess..
Memang nipis tak hengat.. sabar je laaaaa..
Jahit di lipatan depan kebaya (dada)
Design daripada fotopages Kak Amoi.

.
.

Baju Kurung…. kain tissue gak rasanya.
Sempat jahit di tangan sahaja.
Manik tabur dan bunga.

.
.

NEXT

Leave a comment

Highlight & Little Prairie

Selamat Hari Raya.
Baru berkesempatan nak upload gambar.
Layan 2 baju ni dulu, ya.
Ada gambar yang tak ingat simpan kat dalam folder mana. Kena cari dulu.
Dan ada baju yang tak sempat nak snap. Sebab nak cepat. Aduh!! Sabar je la.
Highlight bunga.
Batik sutera chiffon.
Highlight pada bunga.
Pada badan dan tangan

Badan baju – highlight bunga

Tangan
.
.
.
Little Prairie
Untuk si manis 17.
So, buat simple je.
Sebenarnya ada tambahan lagi pada design Little Prairie ni, tapi tak sempat nak snap gambar yang full version.
Bawah baju dan tangan
Tangan

Next!!

2 Comments

baby DAISY untuk si comel….

Letih dengan design yang sarat.. Kita rileks sekejap dengan design yang simple.

Baju kurung si kecil (8 tahun rasanya).
Design Baby Daisy ni sesuai untuk si comel…
Yang dah tak berapa comel pun sesuai gak.. hikhikhik..
terutamanya bagi mereka yang ‘lasak’… sebab jahitannya sangat kukuh..

Layaaaaannnn



Tangan

NEXT

Leave a comment

Madu 3….. Nak jugak!!! Tak kira…

Sukar dilepaskan!!
Huhuhu…
Ikutkan hati, nak je aku simpan baju ni.
Tak yah bagi balik kat tuannya.. Errr???? 😛
Sebab aku dah cinta ini baju… Err.. Hihihi.. Biasalaaaa.. Kes syok sendiri.
Yup!! Aku suka sangat-sangat design Madu Tiga ni.
Design ni sebenarnya biasa-biasa je.. Macam yang lain-lain.. Ada bunga.. Ada daun..
Tapi mungkin sebab gabungan warna bunga tu kot.. tu yang aku rasa ianya menarik dan outstanding.. dan sangat cantik di pandangan.. hikkkssss.. (macam nak puji diri sendiri la plak kan :P)
Aku akan cari warna kain yang sama lepas ni… nak buat camni gak!! Hahaha..

Layannnnnn…

Pada Tangan.


Simple.. As requested. (kalau aku, harus aku tabur manik lagi… biar meriah :D)

Kenapa Madu Tiga??

Sebab
.
.
.
.
.
.

Bunganya 3 serangkai.. Dan nampak sangat manis… macam madu…
Senang, kan aku bagi nama… Hikkkssss

K.. NEXT!!!

6 Comments

Crumble tak menjadi!!

Masa mula-mula dapat baju ni………. OMG!! Siapa punya baju ni?? Tak perlu manik.. Dah meriah dah. 😛
Macam-macam minat manusia ni.. Mujur nak kat tangan je..

Tak tau nak buat design apa. Pening kepala.. Warna manik & labuci dengan kain susah nak blend. Sebab warna kain memang meriah!
Akhirnya terfikir nak buat crumble macam cik pepari punya..
But of course tak menjadi… hikhikhik… Very-very de…
Takpe… lain kali akan kucuba lagi.. 😀

Layannnnnnnnnn..

p/s : aku tengah MABUK warna…. 😀

.
.

NEXT

3 Comments

Malayali

.
.
.

Alhamdulillah.
Thank GOD!!

Phewwww..
Betapa tersiksanya nak menyiapkan baju ini.
Jahit. Buka. Jahit. Buka. Jahit. Buka. Itu saja kerjanya. Selagi tak puas hati, aku sanggup buka balik walaupun dah separuh jalan.
Masalah utama aku adalah matching the colours.
Memang kena pergi kelas colour lepas ni 😛

Design ni dah pernah buat…
So…. Layannnnn….

.
.
.
.
.
.

Full Baju.

Leher

Dada

Hujung (sampai pusat)

Tangan

Close-up tangan

NEXT……..

4 Comments