Archive for category Uncategorized

Madu 3….. Nak jugak!!! Tak kira…

Sukar dilepaskan!!
Huhuhu…
Ikutkan hati, nak je aku simpan baju ni.
Tak yah bagi balik kat tuannya.. Errr???? 😛
Sebab aku dah cinta ini baju… Err.. Hihihi.. Biasalaaaa.. Kes syok sendiri.
Yup!! Aku suka sangat-sangat design Madu Tiga ni.
Design ni sebenarnya biasa-biasa je.. Macam yang lain-lain.. Ada bunga.. Ada daun..
Tapi mungkin sebab gabungan warna bunga tu kot.. tu yang aku rasa ianya menarik dan outstanding.. dan sangat cantik di pandangan.. hikkkssss.. (macam nak puji diri sendiri la plak kan :P)
Aku akan cari warna kain yang sama lepas ni… nak buat camni gak!! Hahaha..

Layannnnnn…

Pada Tangan.


Simple.. As requested. (kalau aku, harus aku tabur manik lagi… biar meriah :D)

Kenapa Madu Tiga??

Sebab
.
.
.
.
.
.

Bunganya 3 serangkai.. Dan nampak sangat manis… macam madu…
Senang, kan aku bagi nama… Hikkkssss

K.. NEXT!!!

6 Comments

Crumble tak menjadi!!

Masa mula-mula dapat baju ni………. OMG!! Siapa punya baju ni?? Tak perlu manik.. Dah meriah dah. 😛
Macam-macam minat manusia ni.. Mujur nak kat tangan je..

Tak tau nak buat design apa. Pening kepala.. Warna manik & labuci dengan kain susah nak blend. Sebab warna kain memang meriah!
Akhirnya terfikir nak buat crumble macam cik pepari punya..
But of course tak menjadi… hikhikhik… Very-very de…
Takpe… lain kali akan kucuba lagi.. 😀

Layannnnnnnnnn..

p/s : aku tengah MABUK warna…. 😀

.
.

NEXT

3 Comments

Malayali

.
.
.

Alhamdulillah.
Thank GOD!!

Phewwww..
Betapa tersiksanya nak menyiapkan baju ini.
Jahit. Buka. Jahit. Buka. Jahit. Buka. Itu saja kerjanya. Selagi tak puas hati, aku sanggup buka balik walaupun dah separuh jalan.
Masalah utama aku adalah matching the colours.
Memang kena pergi kelas colour lepas ni 😛

Design ni dah pernah buat…
So…. Layannnnn….

.
.
.
.
.
.

Full Baju.

Leher

Dada

Hujung (sampai pusat)

Tangan

Close-up tangan

NEXT……..

4 Comments

Yeay!! FITRAH

Baju Raya dah siap.. Yeay!! Mine ok… hik hik hik..
I just call this design, Fitrah… sempena Aidil Fitri…
Actually, bab-bab bagi nama ni, memang blur sikit.
Sebab, rasa macam semua design sama.. bezanya susun atur bunga je kan…

Habis tu!! Kenapa nak bagi nama gak??
Err.. Hihihi.. Suka-suka..
Teeeeet… watever… 😀

Kali ni, cuba bereksperimen dengan baju sendiri.
Baju berbunga, labuci berbunga.. Hurrmmmm… not my mom’s taste..
So crowded and berserabut katanya… Well.. I know my mom.. simple alwezz..
But my auntie just loving it… Aura ‘mak Datin’ lain sikit.. hikkssss
Me?? Alwez syok sendiri… loving it 😀

Enjoy!!

Baju kurung moden.

Leher

Close up

Tangan

.
.

NEXT!!

10 Comments

Amore…..

Baju last entry still in progress..
Of course sebab baju sendiri, tu yang kurang disiplin.. hikkssss
Apa pun, layan baju my sis ni dulu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


” Ko buat yang simple je… “ kata my sis.
Ellleeehhh… sebenarnya dia nak cepat… tu suruh buat simple.. hikksss

Diberi nama AMORE… meaning LOVE in Italian language…
Yup… I’m loving it.. Kes Syok sendiri la ni.. hik hik hik..

So.. inilah yang paling simple yang boleh dibuat..
Less is more, rite…
But my mom kata macam mak datin je…
Ye ke??? Errr… No komen.. 😀

Full baju – baju kurung

Leher

Tangan


Close-up tangan

Taaaaaa!!

6 Comments

W.I.P – still no name

TUNGGU!!

8 Comments

Make over – Bandung

Surprise! Surprise!
Tak sangka dapat siapkan semuanya semalam.
Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan, kan… hikkkss

Inilah blouse my cousin.. (blouse ya, bukan sarung bantal :D)

Diberi nama Bandung sebab blouse ni dia beli kat Bandung..

So, enjoy the pictures!!

Full Blouse

Sebelum dan Selepas

Bunga sulam sudah mendengar kata… tak terlipat LAGI
Nampaknya lagi cantik gambar SEBELUM, kan..
Hik hik hik.. Malas gosok, tu lah jadinya..

Close-up bawah blouse

Close up bunga..

Dua warna bunga labuci.
Coklat dan hijau.

Tangan blouse

Simple sangat. As requested.
Manik pintalan dan bunga labuci.

NEXT… 😀

6 Comments