Archive for category Uncategorized

Biasa-biasa.

Siap juga akhirnya.. setelah me’meram’ selama lebih 2 bulan… hikkksssss..
Layan!!
Full baju
Close up bunga
Bahagian tangan

.
.
NEXT
Advertisements

5 Comments

Cik cik kebungbung…… Oh! BUNG……

Tiada kaitan dengan BUNG ahli parlimen yang berkahwin dengan aktres berkulit gebu itu ya… 😛
Saja buat gempak. Ok! Aku tau… Tak menjadi 😀
BUNGA…. mabuk bung bunga.. layan
.
.
Full baju

Bahagian dada
Bahagian tangan

Ha’ah… Tang tangan memang nampak kosong sikit. Memang disengajakan… Hiksssss… Mentang-mentanglah baju my sis… ;D ok.. nanti aku penuhkan laaaaaa…
.
.
NEXT show
TUNGGU

Leave a comment

Puteri Salju

Sulaman manik tabur dan bunga hantam sajalah labu. 😀
Daripada design hinggalah ke warna, semuanya ilham puan punya baju. Hamba hanya menurut perintah. Sonang korjo… 😀
K.. Layannnnssss
Full baju.
Bahagian dada

Bahagian tangan
.
.
.
NEXT Show
.
.

3 Comments

Kontroversi

Setengah tahun tak update blog ni.. Apa kes?? Hihihi… Memang malas.. Time nak upload gambar je, line buat hal… Ok tak alasan ni?? hikkssss
Ini memang baju kontroversi. Kenapa kontroversi?? Nak tau ke?? Tak nak kaaan.. OK… Layan gambar.  Raya Haji siap rasanya. Sekarang baru nak tunjuk 😀
.
.
Rama-rama di tepi dada untuk mengaburi ke’cacat’an yang tak disengajakan oleh tuan punya baju.
.
.
Berlubang terkena seterika. Bahaya wooo!! Lain kali masa nak seterika, tengok betul-betul ya kawan-kawan. (sila abaikan baju yang berkedut 5 ribu tu ya :D)
Bahagian dada
Tangan.
Full baju.
K.. siap PUBLISH
.
.
Tunggu baju yang lain pula.. 😀

7 Comments

Aunties……..

Baju my aunties….
Not really siap… Lepas raya ni kena tambah lagi.. hikkssss
.
.
Baju kebaya….. kain tissue I guess..
Memang nipis tak hengat.. sabar je laaaaa..
Jahit di lipatan depan kebaya (dada)
Design daripada fotopages Kak Amoi.

.
.

Baju Kurung…. kain tissue gak rasanya.
Sempat jahit di tangan sahaja.
Manik tabur dan bunga.

.
.

NEXT

Leave a comment

Highlight & Little Prairie

Selamat Hari Raya.
Baru berkesempatan nak upload gambar.
Layan 2 baju ni dulu, ya.
Ada gambar yang tak ingat simpan kat dalam folder mana. Kena cari dulu.
Dan ada baju yang tak sempat nak snap. Sebab nak cepat. Aduh!! Sabar je la.
Highlight bunga.
Batik sutera chiffon.
Highlight pada bunga.
Pada badan dan tangan

Badan baju – highlight bunga

Tangan
.
.
.
Little Prairie
Untuk si manis 17.
So, buat simple je.
Sebenarnya ada tambahan lagi pada design Little Prairie ni, tapi tak sempat nak snap gambar yang full version.
Bawah baju dan tangan
Tangan

Next!!

2 Comments

baby DAISY untuk si comel….

Letih dengan design yang sarat.. Kita rileks sekejap dengan design yang simple.

Baju kurung si kecil (8 tahun rasanya).
Design Baby Daisy ni sesuai untuk si comel…
Yang dah tak berapa comel pun sesuai gak.. hikhikhik..
terutamanya bagi mereka yang ‘lasak’… sebab jahitannya sangat kukuh..

Layaaaaannnn



Tangan

NEXT

Leave a comment