Archive for category manik

Masih menjahit. :D

Mula-mula, kita pandang belakang dulu. 😆

Dah puas? Ok. Sekarang baru kita pandang depan. 😀

.

.

Baju kurung moden. Milik kawan sepupu.

Bahan-bahan semua disediakan. Kita cuma jahit saja. Ya. Manik, labuci, benang, jarum, semua milik puan punya baju. Kononnya puan punya baju nak jahit sendiri. Tapiiiii.. hiiii… 😀 Kita faham.

.

Sulam manik kat leher saja. Lengan takyah. Sebab lengannya fesyen grip.

.

Eh. Kejap. Labuci besar yang warna oren dengan emas tu kita punya. Kita saja tambah. Sebab kalau tak, kurang berseri. Rasanyalah. Hiiiii. Nak gak kredit tu. 😀

.

.

Enjoy!

17 Comments

Setengah tahun.

 

Hampir setengah tahun tak update ‘mucho loco’. Dasar pemalas… 😆 Harap-harap kat tempat baru ni, jadi Dasar perajin plak eh.. hiksssss..

.

.

Ok. Cerita pasal manik kali ni. Tak tau nak bagi nama design apa. Sebab basically, design ni macam manik tabur. Cuma kita bukan taburkan manik saja, labuci pun kita taburkan sekali. Tapi bukan main tabur je tau, kena lukis dulu. Kat mana nak tabur kaler ni, kat mana nak tabur kaler tu. Kat mana nak tabur manik. Kat mana nak tabur labuci. Penting tu.

Sebelum dapat hasil macam ni, banyak kali try and error; buka dan jahit semula. Susah wooo nak dapatkan warna yang sesuai. Yup!! Saya tak pandai main dengan warna. So terpaksalah terima hakikat kena ambil masa yang lama untuk main dengan kaler.

Nanti pada entri lain (kalau rajin) saya tunjuk permainan kaler.

.

.

Layan….

.

Leher

.

..


Tangan.

.

.

 

.

.

.

.

./

 

NEXT

2 Comments

Daring .. Candy

Cuba design lain dari kebiasaan. Hajat di hati nak buat ala-ala Rizalman punya design. Tapi…. haih.. tak menjadi. Jadi macam candy pula. Mungkin sebab warnanya yang terlebih ‘ceria’ kot…  Takpe. Lain kali boleh cuba lagi. 😀

Full baju

 

Sesuai untuk yang berani bermain dengan warna.. Untuk yang ‘daring’…….my sis la tu…
Err.. Ya. Nampak kosong. Masih boleh dipenuhkan lagi dengan manik-manik. Tapi dah orang nak pakai cepat, siapkan mana yang sempat dulu.
Lain kali kita sambung.. Lain kali?? hihihihi

 

Close up candy

 

 

Close up bunga

 

.
.
NEXT !!

2 Comments