tHumBelLinA

Owner : My cousin (minah simple.. takleh la nak vogue sangat)
Baju : Kebaya Labuh

Spontan je aku dapat nama THUMBELLINA ni.
Mungkin sebab bunganya yang sebesar ibu jari 🙂

Lain sikit daripada design Menjalara.
Bunga-bunga tidak menjalar, tetapi sekuntum-sekuntum.
Tak tau nak explain camana..
Jadi, tengok je la gambarnya..

Full Baju

Thumbellina – pada tangan dan dada baju
Manik Tabur – pada bahagian bawah kebaya

Zoom bahagian dada – thumbellina



Zoom bahagian bawah kebaya – manik tabur

Bahagian tangan

Kalau nak lebih glamor, dan rajin 🙂
boleh bubuh manik tabur di sekitar Thumbellina (di bahagian yang agak kosong)
Kalau malas, inilah hasilnya..

Close-up bunga Thumbellina.
Ada 2 warna.

Thumbellina Biru-Pink

Thumbellina Kuning-Pink

  1. #1 by syah shah on January 19, 2009 - 1:06 am

    oit.. melampau… rerama pon ade jugak tu… hahahahahahah 😛 :Pp/s : kalo aku anto kat ko suh jahit manik untuk veil, ko nak tak??

  2. #2 by ku tak sempurna on January 19, 2009 - 7:41 am

    hiks…jht veil?? takkan ko nak kawin sekali lagi kot… hikssss..p/s : aku takut tak sempat… sbb kat tgn aku ni pun ada lg 4 psg yg tak berjahit… sume sepupu aku nyer… dah berzaman dia bg kat aku…

  3. #3 by syah shah on January 19, 2009 - 8:38 am

    takdela… untuk kakak aku yang ntah bile nak kawen… Hahahahahah 😛 :Pbukan ape, nak buat ala-ala family heirloom gituh… kui kui kui… kirenye, lepas akak aku pakai, kene simpan leklok untuk adik aku laa pulak kan… hohohoho 😀 😀

  4. #4 by theconfused on January 20, 2009 - 7:53 am

    duk wat diskasen veil le plak korang yek?? keh3

  5. #5 by syah shah on January 20, 2009 - 7:58 am

    hahaha… cik kompius, ko pon buleh je join… dah alang-alang kan?? 😉 😉 kih kih kih kih 😛 😛

  6. #6 by ku tak sempurna on January 20, 2009 - 8:18 am

    pn syah,laaaa… tak tau bila lagi ke??cesss…cik kompius,hehehehehe… bukan veil ko ke??pn syah lagi,sesuwaiiii ke cik kompius tu pki veil 😛

  7. #7 by rozabeads on January 20, 2009 - 12:26 pm

    Dah siap pon…!Cantek pon…! Sebenarnye kan….baju yg aku tgh jait ni pon ada rerama gak…tp kira mak rerama la… Opocot! tersama la plk nti eh…? Sama tapi tak serupa….Hemh! Ntah ble la nk siap….:(

  8. #8 by theconfused on January 22, 2009 - 2:42 am

    cetttt.. mengata aku tak sesuei pakai veil yek?? muahahaha.. aku nanti nak pakai purdahlaa, sng.. takyah aku nak edit2 gambo aku nak tempek kat blog.. muahahahah

  9. #9 by syah shah on January 22, 2009 - 9:11 am

    cik kompius, ko nak pakai purdah plak?? Mueheheheh… buleh jugak tuh anto jahit beads kat KTS… Jangan nanti dia buh manik bentuk idung ngan mulut sudahle… Akakakakakakak 😛 😛 😛

  10. #10 by malamhari on February 12, 2009 - 8:44 am

    cantiknyee….

  11. #11 by zue on February 26, 2009 - 6:09 am

    dik…mcm ner nak contact?bleh kasi email tak?

  12. #12 by zue on February 26, 2009 - 6:10 am

    dik… bleh kasi email?akak minat betul ngan design2 adik ni…

  13. #13 by ku tak sempurna on February 27, 2009 - 12:50 am

    hi zue,e-mail : onorenotabi@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: