Archive for January, 2009

tHumBelLinA

Owner : My cousin (minah simple.. takleh la nak vogue sangat)
Baju : Kebaya Labuh

Spontan je aku dapat nama THUMBELLINA ni.
Mungkin sebab bunganya yang sebesar ibu jari 🙂

Lain sikit daripada design Menjalara.
Bunga-bunga tidak menjalar, tetapi sekuntum-sekuntum.
Tak tau nak explain camana..
Jadi, tengok je la gambarnya..

Full Baju

Thumbellina – pada tangan dan dada baju
Manik Tabur – pada bahagian bawah kebaya

Zoom bahagian dada – thumbellina



Zoom bahagian bawah kebaya – manik tabur

Bahagian tangan

Kalau nak lebih glamor, dan rajin 🙂
boleh bubuh manik tabur di sekitar Thumbellina (di bahagian yang agak kosong)
Kalau malas, inilah hasilnya..

Close-up bunga Thumbellina.
Ada 2 warna.

Thumbellina Biru-Pink

Thumbellina Kuning-Pink

13 Comments

W.I.P

Nantikan!!

9 Comments

Tabur…. de glemor..

Baju ni dah lama.
Bila pakai masa kenduri hari tu baru teringat nak upload gambar.
Manik tabur.
Sebenarnya nak tiru design Rizalman, tapi tak menjadi… hurmmmm..
Tapi design ni sesuai untuk yang suka perhatian saja.. (macam aku :P)
Betullll…. tak tipu… semua mata akan menoleh 2,3 kali.
Very the glamour!!
Enjoy je la..

Full baju

Close-up

Inilah rupanya bila dipakai..
Di sekeliling lengan dipenuhi manik tabur.


15 Comments

Dragonia

Dragonia

Finally.. fuhh.. siap gak… lama dah peram… kononnya nak buka bunga di tangan, alih-alih kena marah dengan my sister, tak jadi buka.

So, enjoy..

Full baju.

Tangan baju



Close-up tangan

Close-up bunga di hujung tangan.

Zoom – inilah bunga-bunga yang tak jadi nak dibuka. 🙂


5 Comments