Masih menjahit. :D

Mula-mula, kita pandang belakang dulu. 😆

Dah puas? Ok. Sekarang baru kita pandang depan. 😀

.

.

Baju kurung moden. Milik kawan sepupu.

Bahan-bahan semua disediakan. Kita cuma jahit saja. Ya. Manik, labuci, benang, jarum, semua milik puan punya baju. Kononnya puan punya baju nak jahit sendiri. Tapiiiii.. hiiii… 😀 Kita faham.

.

Sulam manik kat leher saja. Lengan takyah. Sebab lengannya fesyen grip.

.

Eh. Kejap. Labuci besar yang warna oren dengan emas tu kita punya. Kita saja tambah. Sebab kalau tak, kurang berseri. Rasanyalah. Hiiiii. Nak gak kredit tu. 😀

.

.

Enjoy!

Advertisements

17 Comments

Permainan warna……

………. konon-kononnya. 😀

.

.

.

 

Ok. Ini lengan baju hari tu.

.

.

.

 

Ini pula, lengan baju hari tu juga. Masih baju yang sama cuma masa ni belum siap sepenuhnya.  (gambar yang ni guna kamera handphone, so… sendiri mau hengat.. Kelam! 😀 )

.

Nampak perbezaannya??

 

Tengok betul-betul!

.

.

Satu nampak sweet dan ayu.. Very lembut gitu mainan warnanya. Sebab warna senada seirama.

Satu lagi nampak garang dan berani. Bold. Sebab dah campur warna yang kontra/gelap.

.

.

 

Jadi. Pilihan di tangan anda. (cewah)..

Aku prefer yang nampak ayu sebab aku ayu dan lemah lembut.. 😛 Tapi memandangkan tuan punya baju a.k.a my sister tu garang, so kita bagi dia mainan warna yang garang.. Hihihi… ampun adikku. 😛

.

.

 

Permainan warna la sangaaaat… 😛 Saja nak kongsi.

 

2 Comments

Setengah tahun.

 

Hampir setengah tahun tak update ‘mucho loco’. Dasar pemalas… 😆 Harap-harap kat tempat baru ni, jadi Dasar perajin plak eh.. hiksssss..

.

.

Ok. Cerita pasal manik kali ni. Tak tau nak bagi nama design apa. Sebab basically, design ni macam manik tabur. Cuma kita bukan taburkan manik saja, labuci pun kita taburkan sekali. Tapi bukan main tabur je tau, kena lukis dulu. Kat mana nak tabur kaler ni, kat mana nak tabur kaler tu. Kat mana nak tabur manik. Kat mana nak tabur labuci. Penting tu.

Sebelum dapat hasil macam ni, banyak kali try and error; buka dan jahit semula. Susah wooo nak dapatkan warna yang sesuai. Yup!! Saya tak pandai main dengan warna. So terpaksalah terima hakikat kena ambil masa yang lama untuk main dengan kaler.

Nanti pada entri lain (kalau rajin) saya tunjuk permainan kaler.

.

.

Layan….

.

Leher

.

..


Tangan.

.

.

 

.

.

.

.

./

 

NEXT

2 Comments

Biasa-biasa.

Siap juga akhirnya.. setelah me’meram’ selama lebih 2 bulan… hikkksssss..
Layan!!
Full baju
Close up bunga
Bahagian tangan

.
.
NEXT

5 Comments

Daring .. Candy

Cuba design lain dari kebiasaan. Hajat di hati nak buat ala-ala Rizalman punya design. Tapi…. haih.. tak menjadi. Jadi macam candy pula. Mungkin sebab warnanya yang terlebih ‘ceria’ kot…  Takpe. Lain kali boleh cuba lagi. 😀

Full baju

 

Sesuai untuk yang berani bermain dengan warna.. Untuk yang ‘daring’…….my sis la tu…
Err.. Ya. Nampak kosong. Masih boleh dipenuhkan lagi dengan manik-manik. Tapi dah orang nak pakai cepat, siapkan mana yang sempat dulu.
Lain kali kita sambung.. Lain kali?? hihihihi

 

Close up candy

 

 

Close up bunga

 

.
.
NEXT !!

2 Comments

Cik cik kebungbung…… Oh! BUNG……

Tiada kaitan dengan BUNG ahli parlimen yang berkahwin dengan aktres berkulit gebu itu ya… 😛
Saja buat gempak. Ok! Aku tau… Tak menjadi 😀
BUNGA…. mabuk bung bunga.. layan
.
.
Full baju

Bahagian dada
Bahagian tangan

Ha’ah… Tang tangan memang nampak kosong sikit. Memang disengajakan… Hiksssss… Mentang-mentanglah baju my sis… ;D ok.. nanti aku penuhkan laaaaaa…
.
.
NEXT show
TUNGGU

Leave a comment

Puteri Salju

Sulaman manik tabur dan bunga hantam sajalah labu. 😀
Daripada design hinggalah ke warna, semuanya ilham puan punya baju. Hamba hanya menurut perintah. Sonang korjo… 😀
K.. Layannnnssss
Full baju.
Bahagian dada

Bahagian tangan
.
.
.
NEXT Show
.
.

3 Comments